Tips og råd til hvordan starte holdingselskap

av Frank oktober 10, 2018

Hvordan starte holdingselskap? Mange spør oss om akkurat dette. Oppskriften er ganske enkel. Vi gir deg tips og råd til hvordan starte holdingselskap.

Hva er et holdingselskap

I dag er det mer eller mindre allmenn kjent at man bør eie eller investere gjennom et holdingselskap – noe som kan gi store skattemessige fordeler. Dette er helt riktig, og å starte holdingselskap bør alltid vurderes når man skal starte aksjeselskap (starte AS) eller gjøre investeringer.

LES OGSÅ: Fordeler med Holdingselskap

Et av de vanligste spørsmålene vi får er hvordan starte holdingselskap. Mange tror at holdingselskap er en egen selskapsform, noe som er en helt vanlig misforståelse.

Et holdingselskap er, i norsk sammenheng, «kun» et helt vanlig norsk aksjeselskap (AS) med ett bestemt selskapsformål.

Å starte et holdingselskap gjøres derfor på akkurat samme måten som å starte aksjeselskap.

LES OGSÅ: Den Ultimate Guide til Holdingselskap

Hvordan starte holdingselskap

Å starte holdingselskap gjøres på samme måten som å starte aksjeselskap.. Dette trenger du å gjøre.

1. Utarbeide stiftelsesdokumenter å starte holdingselskap

Å starte holdingselskap gjøres på samme måte som å starte aksjeselskap. Det første man trenger er stiftelsesdokumenter for holdingselskapet. Stiftelsesdokumenter får du gratis gjennom vår løsning, eller du kan velge å la oss ta hele registreringsprosessen for deg.

For et holdingselskap trenger stiftelsesdokumentene først og fremst å inneholde to spesifikke ting; selskapsnavn og formål.

2. Velge navn på holdingselskapet

Mange prøver å være kreative når det kommer til selskapsnavn. Et godt råd når du skal starte holdingselskap; keep it simple.

Hva holdingselskapet heter spiller ingen rolle, så lenge navnet ikke allerede er registrert i Brønnøysundregistrene. Et tips er å velge «navn Holding AS» eller «navn Invest AS», f.eks. Ole Olsen Holding AS eller Ole Olsen Invest AS.

LES OGSÅ: Hva skal selskapet hete?

3. Holdingselskapets formål

Holdingselskapets formål er hva som gjør et holdingselskap til et holdingselskap. Dette defineres som en del av stiftelsesdokumentene.

Selskapets formål trenger ikke være komplisert, og kan være så enkelt som; «Selskapets formål skal forvaltning av eierinteresser, og det som måtte stå i den forbindelse».

Skal holdingselskapet eie eiendom kan dette legges til som en del av selskapets formål.

4. Signer stiftelsesdokumentene

Så snart stiftelsesdokumentene er signert er selskapet formelt opprettet, men før det kan tas i bruk og få organisasjonsnummer må to ting gjøres.

5. Opprett bankkonto og betal inn aksjekapital

I og med et holdingselskap er et helt vanlig aksjeselskap (AS), så er kravet kr. 30 000,- i aksjeselskap for å starte holdingselskap. Aksjekapitalen må betales inn på holdingselskapets konto.

6. Registrer holdingselskapet

Siste som må gjøres for å starte holdingselskap er å registrere selskapet i Brønnøysundregistrene. Dette er en rekke skjemaer som fylles ut i Altinn.

LES MER: Registreringsprosessen for holdingselskap fra A til Å

7. Gratulerer!

Ditt holdingselskap er startet. Nå er det bare å vente på at selskapet får organisasjonsnummer. Vanligvis tar dette 6-12 arbeidsdager.

Usikker på hvordan du skal registrere holdingselskapet? La EnklereStart.no hjelpe deg med prosessen. Vi sørger for at holdingselskapet ditt starter enkelt og trygt – i rakettfart.

Del i sosiale medier