Kostnader med holdingselskap

av Frank oktober 26, 2018

Du har kanskje hørt at det er lurt å opprette holdingselskap, men usikker på hvilke kostnader med holdingselskap du trenger å ha et forhold til?

Målet med holdingselskap er at det skal gi deg fordeler, i form av større skattemessig frihet. Samtidig vil det være noen kostnader med holdingselskap som du trenger å vite om.

LES OGSÅ: Fordeler med holdingselskap

Kostnader med holdingselskap

Først og fremst; et holdingselskap, i norsk sammenheng, er et helt vanlig aksjeselskap. Kostnader med holdingselskap, i forhold til opprettelse av selskapet, er derfor identisk til det å starte aksjeselskap.

Kostnader ved å opprette holdingselskap

I utgangspunktet trenger eneste kostnad med å opprette holdingselskap være registreringsgebyr til Brønnøysundregistrene på kr. 5 570,-, om du velger å ta deg av alt papirarbeidet selv.

De fleste velger å benytte en profesjonell part for hjelp til å opprette holdingselskap. Dette koster fra 990,- eks mva til kr 10 000,- avhengig av hvilke aktør du velger.

Hva med aksjekapital?

Minimumskravet til aksjekapital er kr. 30 000,-. Samtlige stiftelsesomkostninger dekkes gjennom aksjekapitalen. Dette betyr at kostnader med holdingselskap også kan dekkes gjennom aksjekapitalen. Øvrig aksjekapital kan f.eks. brukes til dine investeringer.

Ingen årlige kostnader med holdingselskap

Å ha og eie et holdingselskap har ingen årlige kostnader, men vær oppmerksom på alle norske aksjeselskap har såkalt regnskapsplikt. Dette betyr at regnskap må utarbeidet og leveres, uavhengig av om det er aktivitet i selskapet eller ikke. For noen kan dette bety en årlig kostnad for hjelp til regnskapet.

LES OGSÅ: Den Ultimate Guide til Holdingselskap

Du bør opprette holdingselskap så tidlig som mulig

Planlegger du å starte AS eller har du allerede et AS som du har drevet en stund? Uansett; å starte holdingselskap er noe som bør gjøres så tidlig som mulig, for å få kostnadene så lav som mulig.

Å opprette holdingselskap på senere tidspunkt kan bli en dyr affære.


EnklereStart.no er en av Norges ledende aktører på etablering av aksjeselskap. Vi kaller det aksjeselskap enkelt og trygt – i rakettfart!

Spar tid og få en trygg start ved å bruke EnklereStart.no til å opprette holdingselskap.


 

Del i sosiale medier